Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Аз мога да направя по-голям от 30 в града...
    ъъъъъъ...на алфа това.....ти с твоя камион не играеш!

ма па то и моята токлова е Алфа де......
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

А бе аз с ГТВ-то си кова 14-15/100 градско, па не знам к'ви са тези 8-9-10/100 разходи дето ги давате в града, бутате ли ги, 'ба ли??? На всичко отгоре съм 1.8 и не е нужно някой младеж да почне да ми обяснява, че не ми у ред ДВГ-то или 2.0 е по-икономична щот видиш ли по-малко гас и даваш и така нататък....... Явно математиката на някои им куца !!!

п.с Така като писах и се сетих, че много нисък разход ми даваше 156-цата 2.0 ТС когато не и бе в ред дебитомера, 'ма си бе и умрел кон. Извода ми за нисък разход, под каталожния е , че нещо има за смяна......
      Last edited by Доко; d.m.y г., 21:24.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
        А бе аз с ГТВ-то си кова 14-15/100 градско, па не знам к'ви са тези 8-9-10/100 разходи дето ги давате в града, бутате ли ги, 'ба ли??? На всичко отгоре съм 1.8 и не е нужно някой младеж да почне да ми обяснява, че не ми у ред ДВГ-то или 2.0 е по-икономична щот видиш ли по-малко гас и даваш и така нататък....... Явно математиката на някои им куца !!!

п.с Така като писах и се сетих, че много нисък разход ми даваше 156-цата 2.0 ТС когато не и бе в ред дебитомера, 'ма си бе и умрел кон. Извода ми за нисък разход, под каталожния е , че нещо има за смяна......
        Моята е 1.8 и си харчи доволно значи всичко по нея си е наред
        Alfa romeo GTVex
        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
          офтопик и спам: 26/100?? хахахахах, аматьори! Всеки може да свали разхода си - айде да си мерим най-високия разход поне за няколко месеца да ви ударя в земята! Колега, казахме ти - свещи, дебитомер и ламбда. Провери тези 3 неща при някой доверен сервиз и майстор, който разбира и ще намериш проблема!
          Така,да се включа и Аз...ми значи с тези разходи по 30+ ти спокойно може да си вземеш,след две години и половина НЕкаране на Гтв-то си,едно Ферари(втора ръка)...как ли???30л.=70лв.*30дена(аз под 100км. на ден градско неминавам)=2100*12мес.= 25 200*2.5год.=63 000лв.Тук има дори и по-евтино http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...details...ще ти останат и парички за смяна на това онова.Аз все пак карам кола 155к.с. с двигател 2.0 Т.С. не 300к.с 3.5 битурбо за да ми дава този разход...ако пак мислиш,че разхода ми е нормален(ИЗВИНЯВАЙ)...По-темата:- Оправи се разхода,проблема беше в някаква грешка на компа,щото лятото сменях свещи,смукателен колектор и явно нещо се беше разбъзикало.Сега разхода е 18 град и 11 извън него(както си беше и преди).Мерси на всички ))
          Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
          ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark

Comment

Струва ми се, че все още е висок
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
              Струва ми се, че все още е висок
              Бобчо за София става въпрос предполагам. От летището до Витошка имах един преход около 3 часа в час пик 17.30, ми то почти колкото до Бургас, бахти задръстванията, а само закапа дъждец.

Comment

Много е. Аз в задръстванията с кола 260 коня турбо не давам по-голям разход от 16-18/100. А извънградско ако се кара в рамките на разумното разхода не трябва да се качва над 10/100.

Другото е да си постоянно на шутове и шаматри и да не й даваш грам спокйствие на колата.

Comment

За градско почти само на "ръчка" я карам,може и от това да е,но на извънградско под 120/130км/ч. падам само в населени места,но пък и над 160 не вдигам(освен на "магистралата")...кое се води за нормално каране???Имам впредвид извънграда за града ми е ясно,че не карам нормално

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                    И по темата.
                    На либрата 2.4 комби и дават по книжка среден разход 6.9/100

Имам изминати с колата 33к км. със среден разход 5.51 за цялото това разстояние.

И докато при колегата данните не са много точни и за малко разстояние- при мен статистиката е точна на 100 % и е за голямо разстояние. Няма гледане на нивомера на горивото и преценки на око.
                    Сипвам , карам 800-900 км и пак сипвам.

Също така всяко зареждане ми е пълно-пълно. Даже по възможност гледам на една и съща колонка да пълня.

Детайлна разбивка - тук
                    http://www.spritmonitor.de/en/detail/290347.html

Е сега аз луд ли съм ?
                    На кое да вярвам - на това което са написали в книжката или на това което плащам на бензиностанцията от 2 години насам.

Всичко зависи много от маршрута по който се кара колата и от стила на каране. Ако човек има желанието и волята ( най-важното ) да кара икономично резултатите винаги са налице.

п.с. А аз доста често си рязкам колата за продухване.
                    А последните 7500 км колата е със съвсем леко моднат софтуер.
                    Мерси за подкрепата,радвам се,че и други са успявали да паднат откъм разхода
                    Last edited by MaxPayne; d.m.y г., 00:07.

Comment

Аз пък много се чудя какви са тези хора, които си купуват 2.0Т и си мерят разхода?
                      Alfa Romeo 155 Super
                      2.0 16V TS

Comment

Първоначално публикувано от gallena Покажи съобщение
                        Аз пък много се чудя какви са тези хора, които си купуват 2.0Т и си мерят разхода?
                        2.0 TS,а не 2.0T

Comment

Все тая
                          Alfa Romeo 155 Super
                          2.0 16V TS

Comment

Аз па с 8лв минавам 100км.
                            Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

ама въпроса е как ги минаваш и за колко време

Comment

Аз пък моето GTV по миналата събота градско дадох 16,6 литра с ръчка, а после като я карах сутрин в задръстванията една седмица ми даде 22-23 литра
                                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                                X